Het Kringloopcentrum


Heropening Kringloopcentrum met ingang van 11 mei 2020

Het Kringloopcentrum is 7 weken gesloten geweest. De heropening is op maandag 11 mei. De winkel is dan weer open voor het publiek. Inmiddels hebben we in ons Kringloopcentrum een groot aantal maatregelen getroffen om inderdaad weer open te kunnen gaan. Er is éénrichtingsverkeer ingesteld in de winkel, er zijn gedesinfecteerde mandjes beschikbaar (verplicht om te gebruiken), winkelend publiek wordt beperkt toegelaten als het er druk dreigt te worden, er is plexiglas bij de kassabalie geplaatst, enzovoort, enzovoort.
Ook het ophalen van goederen bij mensen thuis is weer mogelijk en er kunnen goederen ingebracht worden bij het magazijn van het Kringloopcentrum. Om dit contact tussen medewerkers en publiek eveneens goed te laten verlopen worden daarbij de volgende spelregels in acht genomen:

  • Bij het ophalen van spullen wordt vooraf gevraagd om de spullen buiten te leggen/zetten of -als dat niet mogelijk is- de ruimte waar de spullen liggen even te verlaten.
  • Spullen kunnen worden afgeleverd aan de achterkant van het Kringloopcentrum en op een tafel worden geplaatst/gelegd. Medewerkers van het Kringloopcentrum halen de spullen pas naar binnen als het bezoek weer is vertrokken.

In het algemeen wordt contact tussen publiek en medewerkers voorkomen, wordt de 1,5 metermaatregel strikt gevolgd, evenals de hygiënemaatregelen.
Novatec heeft het vertrouwen dat met al deze maatregelen de winkel weer veilig toegankelijk is en heet het publiek weer van harte welkom!


Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf is het inname- en verkoopcentrum voor hergebruik van kleding en goederen. Hier kunt u gebruikte spullen en materialen inleveren. Desgewenst halen de medewerkers spullen bij u op. Deze gratis ophaalservice loopt uiteen van het ophalen van een bankstel tot het uitvoeren van een complete woningontruiming. Het Kringloopcentrum levert zo een duurzame bijdrage aan het verminderen van afvalstromen en de daarmee samenhangende kosten voor gemeente en burger.

Ook het milieu profiteert: Het Kringloopcentrum van Novatec maakte in 2015 ruim 80.000 kilo van de 97.000 kilo ingezamelde goederen geschikt voor hergebruik. Al deze goederen zijn ook verkocht. Daarmee bespaarden we zo’n 80.000 kilo CO2-uitstoot! Dat is genoeg om 24 huizen een jaar lang te verwarmen.

Het dagelijks wisselend assortiment in het Kringloopcentrum is dan ook groot: van LP’s en ledikanten tot kookboeken en seizoenartikelen, van kookgerei en magnetrons tot schoenen en merkkleding. Wij beschikken over paskamers. Het zal u niet verbazen dat er vrijwel elke dag ruim voor openingstijd een rijtje mensen voor de winkel staat. Gedurende de lente en zomer staan op de buitenafdeling artikelen bestemd voor camping, terras en vrije tijd. Tegen een kleine vergoeding worden desgewenst de goederen op afspraak bij u thuisbezorgd.

Contact

Adres: Oldebertweg 60, 9356 AE Tolbert
Algemeen telefoonnummer: 0594 28 37 60

E-mail: kringloop@novatec.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur

Inbrengen alle openingsdagen mogelijk tot 15 minuten voor sluiting.