Het Kringloopcentrum

Maatregelen Kringloopcentrum i.v.m. coronavirus
In ons Kringloopcentrum hebben we een groot aantal maatregelen getroffen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Er is éénrichtingsverkeer ingesteld in de winkel, er zijn gedesinfecteerde mandjes beschikbaar (verplicht om te gebruiken), winkelend publiek wordt beperkt toegelaten als het er druk dreigt te worden, er is plexiglas bij de kassabalie geplaatst, enzovoort, enzovoort.

Ook t.a.v. het ophalen van goederen bij mensen thuis en het inbrengen van goederen bij het magazijn van het Kringloopwinkel zijn maatregelen genomen om het contact met het publiek goed te laten verlopen. Daarbij worden de volgende spelregels in acht genomen:

In het algemeen wordt contact tussen publiek en medewerkers voorkomen, wordt de 1,5 metermaatregel strikt gevolgd, evenals de hygiënemaatregelen. Novatec heeft het vertrouwen dat met al deze maatregelen de winkel veilig toegankelijk is en heet het publiek van harte welkom!


Het Kringloopcentrum van het Beschut bedrijf is het inname- en verkoopcentrum voor hergebruik van kleding en goederen. Hier kunt u gebruikte spullen en materialen inleveren. Desgewenst halen de medewerkers spullen bij u op. Deze gratis ophaalservice loopt uiteen van het ophalen van een bankstel tot het uitvoeren van een complete woningontruiming. Het Kringloopcentrum levert zo een duurzame bijdrage aan het verminderen van afvalstromen en de daarmee samenhangende kosten voor gemeente en burger.

Ook het milieu profiteert: Het Kringloopcentrum van Novatec maakte in 2015 ruim 80.000 kilo van de 97.000 kilo ingezamelde goederen geschikt voor hergebruik. Al deze goederen zijn ook verkocht. Daarmee bespaarden we zo’n 80.000 kilo CO2-uitstoot! Dat is genoeg om 24 huizen een jaar lang te verwarmen.

Het dagelijks wisselend assortiment in het Kringloopcentrum is dan ook groot: van LP’s en ledikanten tot kookboeken en seizoenartikelen, van kookgerei en magnetrons tot schoenen en merkkleding. Wij beschikken over paskamers. Het zal u niet verbazen dat er vrijwel elke dag ruim voor de openingstijd een rijtje mensen voor de winkel staat. Gedurende de lente en zomer staan op de buitenafdeling artikelen bestemd voor camping, terras en vrije tijd. Tegen een kleine vergoeding worden desgewenst de goederen op afspraak bij u thuisbezorgd.

Contact

Adres: Oldebertweg 60, 9356 AE Tolbert
Contactpersoon: Cor Kazemier (werkcoach)
Rechtstreeks telefoonnummer: 06 22 92 59 24
Algemeen telefoonnummer: 0594 28 37 60

E-mail: kringloop@novatec.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur

Inbrengen alle openingsdagen mogelijk tot 15 minuten voor sluiting.